Q&A

Kysytyimmät kysymykset Newbornkuvauksiin liittyen

K:Milloin varaan ajan Newborn kuvaukseen?

V: Kun varaat ajan vauvakuvaukseen jo odotusaikana, pääset varmasti luokseni ihanaan Newborn kuvaukseen. Teen kalenteriini alustavan varauksen ja muokkaan sitä siinä vaiheessa, kun pääsette kotiin uuden vauvanne kanssa. 

Koska vauvat eivät synny kello kaulassa, tarvitaan päivämäärän kanssa usein jopa kuukauden liikkumavara. 

Siksi teen yhteen viikkoon vain kolme varausta vastasyntyneen kuvauksille (yhdet kuvaukset päivässä), eli kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

 

Mutta ajan voi varata vaikka laskettu aika lähestyisi tai jos vauvasi on jo sylissäsi. Löydän varmasti sopivan vapaan aikaikkunan teidän vauvallenne ja perheellenne.

 

K: Vauvani on jo syntynyt, mikä on takaraja Newborn kuvaukseen?

V:Parhaat vastasyntyneen kuvat saadaan alle 2-viikkoisista lapsista, ja kaikkein paras ikä on 5-14 päivää. 

Niin pieni vauva on vielä kovin uninen ja joustava, ja sen ansiosta vauvaa voi asetella suloisiin, vauvalle kohdusta tuttuihin asentoihin täysin turvallisesti.

Niin pienillä vauvoilla ei yleensä vielä ole vatsavaivoja eikä hormoninäppylöitä, ja vauva nukkuu melkein koko ajan. Vauvan kasvu on niin nopeaa, että ensimmäisten, ikimuistoisten päivien tallentamisessa kannattaa olla hyvissä ajoissa. 

Vaikka suositeltu vauvan ikä Newborn kuvaukseen on alle 14 päivää, ammattilaisena pystyn ottamaan ihania vauvakuvia silloinkin, kun vauva on ylittänyt kahden viikon iän.

K: Missä kuvaus tapahtuu?

V: Newbornkuvaukset voidaan toteuttaa viihtyisälla ja rauhallisella studiollani, joka sijaitsee Turun ydinkeskustassa.

Kuvauksen aikana vanhemmille on hyvät tilat, joista kuvausta voi seurata. Vauvan syöttäminen onnistuu huoletta.

K: Mikä on paras kellonaika kuvaukselle?

V:Vastasyntyneiden uni on sikeimmillään aamuisin, ja siksi kuvaukset alkavat yleensä kello 9-11.

 

K: Mitä studiolta löytyy?

V:Studioltani löytyy paljon kuvausrekvisiittaa, muun muassa vastasyntyneiden pukuja, myssyjä ja kapaloita, koreja ja peittoja sekä erilaisia kuvaustaustoja. Materiaalit ovat ihanan pehmeitä ja asusteet varta vasten vastasyntyneiden herkälle iholle tehtyjä. Vauvarekvisiitan lisälski studiolta löytyy lainavaatteet äidille, mikäli kuvaukseen sisältyy perhekuvia

K: Vauva saattaa olla hereillä kuvauksen aikana. Kuinka toimitaan?

V:Osan kärsivällisesti käsitellä vauvaa niin, että hän rauhoittuu ja kuvauksen päätteeksi on takuulla suloiset Newbornkuvat.

Vauvan ei ole pakko olla koko kuvauksen ajan unessa, vaikka newborn kuvissa vauvan kuuluisi nukkua.

Suloisimmat kuvat otetaan juuri silloin, kun vauva on valveilla ja hänen ilmeet muuttuvat lyhyessä hetkessä hyvin nopeasti.

K: Mitä jos vastasyntyneellä on hormooninäppylöitä, keltainen taikka kuiva iho?

V: Ei hätää, nämä on vaan hetkellisiä ihon muutoksia, joita pystyn editoimaan. Mikäli haluatte, että iho säilyy jälkikäksittelyssä sellaiseenaan, kun se oli kuvaushetkellä pyydän kertomaan tämän toiveenne kuvauksessa, jotta saan juuri toivomanne kuvat.