Valmistautuminen Newborn-kuvaukseen

Vastasyntyneen kuvauksen varaaminen

Parhaat vastasyntyneen kuvat saadaan alle 2-viikkoisista lapsista, ja kaikkein paras ikä on 5-14 päivää. Niin pieni vauva on vielä kovin uninen ja joustava, ja sen ansiosta vauvaa voi asetella suloisiin, vauvalle kohdusta tuttuihin asentoihin täysin turvallisesti. Niin pienillä vauvoilla ei yleensä vielä ole vatsavaivoja eikä hormoninäppylöitä, ja vauva nukkuu melkein koko ajan. Vauvan kasvu on niin nopeaa, että ensimmäisten, ikimuistoisten päivien tallentamisessa kannattaa olla hyvissä ajoissa.

 

Vastasyntyneiden uni on sikeimmillään aamuisin, ja siksi kuvaukset alkavat yleensä kello 9-11.

 

Kun varaat ajan vauvakuvaukseen jo odotusaikana, pääset varmasti luokseni ihanaan Newborn kuvaukseen. Teen kalenteriini alustavan varauksen ja muokkaan sitä siinä vaiheessa, kun pääsette kotiin uuden vauvanne kanssa. Koska vauvat eivät synny kello kaulassa, tarvitaan päivämäärän kanssa usein jopa kuukauden liikkumavara. Siksi teen yhteen viikkoon vain kolme varausta vastasyntyneen kuvauksille (yhdet kuvaukset päivässä), eli kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

 

Studioltani löytyy paljon kuvausrekvisiittaa, muun muassa vastasyntyneiden pukuja, myssyjä ja kapaloita, koreja ja peittoja sekä erilaisia kuvaustaustoja. Materiaalit ovat ihanan pehmeitä ja asusteet varta vasten vastasyntyneiden herkälle iholle tehtyjä.

 

VARAA AIKA NEWBORN-KUVAUKSEEN

OHJEITA KUVAUKSIIN:

 

Olette valinneet minut ikuistamaan vauvanne hänen elonsa alkutaipaleella. Kiitos luottamuksestanne! Tässä muutamia neuvoja, joita noudattamalla voitte saapua kuvauksiin rauhallisin mielin, ja päivästä tulee jokaiselle onnistunut ja ikimuistoinen kokemus.


 

Näin kuvauksiin valmistaudutaan:

 

Huom! Nämä neuvot perustuvat vastasyntyneen kuvaajien kokemuksiin ja ovat hyväksi havaittuja ohjeita rauhalliseen, stressittömään ja helppoon kuvauspäivään. Kuvat onnistuvat parhaiten silloin, kun sekä vauva että vanhemmat ovat kuvauksissa rentoina, ja siksi haluankin korostaa, että nämä neuvot ovat vain suuntaa-antavia. Ohjeiden noudattamisesta ei saa aiheutua vauvalle tai vanhemmille ylimääräistä stressiä. Tärkeintä on, että odotatte innolla kuvauksia ja kauniita kuvia upouudesta perheenjäsenestänne.

 

Yrittäkää pitää vauva hereillä muutama tunti ennen kuvauksia esim. kylvettämällä, hieromalla tai varpaita kutittelemalla. Jos vauvanne syö tuttia, sen käyttöä kannattaa myös välttää. Tärkeää on myös, ettei äiti joisi kuvauspäivänä kahvia, se vaikuttaa heti vauvan vireystilaan.

 

Yleensä näiden neuvojen noudattaminen riittää ja vauvastanne saadaan ihanan unisia kuvia. Mutta jos vauvanne on ennen kuvauksia kovin väsynyt tai nälkäinen ja haluaa nukkua tai syödä, häntä ei tietenkään tarvitse estellä.

 

Pukekaa vauvalle matkan ajaksi jotain helposti riisuttavaa, esimerkiksi body & trikoot tai pyjama. Yleensä vauva nukahtaa autoon tai vaunuihin matkalla studioon, mutta herää siinä vaiheessa, kun häntä aletaan studiolla riisua. Silloin vauva saa syödäkseen, eikä yleensä tarvitse odotella kovinkaan kauaa ennen kuin hän vajoaa hyvin sikeään uneen.

 

Vastasyntyneet ovat hyvin herkkiä lämmönvaihtelulle eivätkä osaa vielä säädellä kehonsa lämpötilaa. Hehän ovat vastikään tulleet kohdusta, jossa lämpötila on 36,6 ºC. Vauvojen on mukava olla ja ne nukkuvat sikeämmin, kun lämpötila on tarpeeksi korkea. Siksi pidän kuvauspaikan lähellä aina lämmittimiä, eikä syytä huoleen, lämpötila ei nouse niin korkeaksi, että vauvalle tulisi kuuma.

 

Kuvaukset kestävät yleensä 1,5-2,5 tuntia, mutta jos vauva on herkkäuninen, kovin tarkkaavainen tai nälkäinen, ne voivat venyä viiteenkiin tuntiin. Parhaiten vauva pysyy unisena, kun hän saa maitoa vähän väliä kuvausten aikana. Jos ruokitte vauvanne pullosta, kannattaa mukaan varata tavallista enemmän maitoa.

 

Jos vauvanne on hyvin utelias eikä asetu aloilleen aivan heti, ei syytä huoleen. Otan vauvasta kuvia myös hereillä – mikä sen parempi tapa ikuistaa hänen pikkuruinen persoonallisuutensa. Ennen pitkää vauva kyllä nukahtaa, ja siinä vaiheessa sitten kuvataan hänen höyhensaari-ilmeensä. Onnistuneet kuvaukset vaativat kaikilta hiukkasen kärsivällisyyttä.

 

Jos käytätte tuttia, ottakaa se mukaan. Tutit todella auttavat vauvan tyynnyttämisessä. Jos teillä ei ole tuttia, studioltani löytyy uusia ja käyttämättömiä, sillä niistä tosiaan ON apua. Vauvalle ei tietenkään ole pakko tarjota tuttia, jos niin on teistä parempi.

 

Vauvanne on suurimman osa kuvauspäivästä alasti ja ennen pitkää luonto kutsuu. Ei siis kannata nolostua, jos vauvanne pissaa tai kakkaa peittojen, rekvisiitan tai kuvaajan päälle. Sitä sattuu tuon tuosta ja se on yksi harvoista vauvakuvaajan ammatin vaaroista.

 

Vauvanne iholla voi kuvauspäivänä olla kuivia laikkuja, ja se on aivan normaalia. Ethän siis levitä öljyä vauvan iholle. Kuiva iho on helpompi käsitellä Photoshopissa kuin kovin kiiltävä. Hormoninäppylät, keltaisuus ja muut vauvojen iho-ongelmat saadaan myös Photoshopissa piiloon.

 

Vastasyntyneen kuvaus +perhekuvat

 

Isät: Suositeltu asukokonaisuus esim. yksivärinen istuva t-paita ja farkut. Jos suinkin mahdollista, pakkaa mukaan sekä musta että valkoinen paita. Yksinkertainen valkoinen kauluspaita, jonka hihat saa käärittyä, sopii myös hyvin.

 

Äidit: Rento hihaton paita toimii hyvin. Kannattaa valita neutraali väri ja yksinkertainen malli. Jos kaapista löytyy sekä musta että valkoinen naruolkaiminen toppi, ota varmuuden vuoksi mukaan myös sellaiset. Jos käytät kynsilakkaa, kannattaa valita hillitty väri ja tarkistaa, ettei lakkaus rosoile, sillä kädet saattavat näkyä kuvissa. Suuret korut kannattaa myös jättää pois. Meikitkin on hyvä ottaa mukaan, sillä kuvausten lopuksi otetaan joskus myös kasvokuvia perheestä.


 

Vielä muutama asia:

 

Kuvaukset voivat kestää jopa neljä tuntia, joten loppupäiväksi ei kannata tehdä sen kummempia suunnitelmia. Vauvoja ei voi hoputtaa.

 

Studiolla on tarjolla kylmää ja kuumaa juotavaa ja pientä naposteltavaa. Kannattaa kuitenkin ottaa omaa syötävää mukaan kuvauksiin, varsinkin jos äiti imettää.

 

Kuten sanottua, kuvauspaikalla on mukavan lämmintä, jotta vauvanne olisi lämmin, turvallinen ja uninen olla. Lämmön vuoksi jotkut vauvat saattavat kuitenkin olla vielä tavallistakin nälkäisempiä. Imettämättömien kannattaa siis varata rutkasti maitoa mukaan.

 

Jos odotatte poikavauvaa ja aiotte ympärileikata hänet, kerrottehan siitä mahdollisimman pian. Kuvat kannattaa ottaa joko ennen leikkausta tai vasta viisi päivää sen jälkeen.

 

Jos vauvan sisarukset tulevat mukaan kuvauksiin, napatkaa leluja tai vaikka iPad mukaan ajanvietteeksi. Aivan studion lähellä on esim. Parkin kenttä, johon isä voi talviaikaan viedä vanhemmat sisarukset vaikka luistelemaan.

 

Olen saanut paljon palautetta siitä, miten rentouttavaa vastasyntyneen kuvauksissa käyminen lopulta on. Ennen kuvauksia ei uuden vauvan kanssa välttämättä ole ehtinyt käydä vielä kovinkaan monessa paikassa. Kuvaukset ovat siis loistava tilaisuus levolle ja rentoutumiselle. Vauvanne on hyvissä käsissä kanssani ja teen parhaani, että studiossani olisi kotoisa ja mukava tunnelma. On ilo saada tallentaa elämänne ihmeelliset päivät. Odotan jo innolla tapaamista!

 

Vastaan kaikkiin kysymyksiin mielelläni!

 

Newborn

VIEW GALLERY ►

Kevin & Sabrina

VIEW GALLERY ►

Julius

VIEW GALLERY ►

Charlie

VIEW GALLERY ►

Newborn&Mommy

VIEW GALLERY ►

Alisa

VIEW GALLERY ►